Mammannelie bilblockar

Turfmekka

Äntligen lyckades jag få till wordpress här på domänet. Något har förändrats, för nu gick det enkelt :) .

Nu var det längesedan det skrevs något blogginlägg. Faktum är, att mitt turfande i princip slutade med västeråsbonanzan. Eller, det var starten av uppehållet. Helt enkelt konstant hosta efteråt i många veckor, cykelförbud utfärdat och, när jag väl var frisk, så var det höstrusk och all ork i benen som borta, och vädret sänkte moralen totalt. Fiaskovinter. Min cyklocross har mestadels fått stå och se fin ut i vardagsrummet, där en tv i ett vanligt hem borde stå mellan högtalarna. Nåväl, det är historia.

Vissa av er är nog bekant med att jag under ett par månader haft mitt sikte mot att flytta till Västerås. Jag är ju född och uppvuxen där. Staden har finfina cykelbanor och det är vägar jag känner till. Men, mest av allt, så har jag min familj, vänner och bekanta där. Numera har jag även börjat ett nytt jobb i stan. Västerås som cykelstad, är kanon. Gävle är kasst. I övrigt är städerna inte särskilt olika, men just att ta sig fram med cykel, och därmed turfa effektivt, där har de helt olika förutsättningar. Det kan man se på antalet aktiva turfare. I Gävle är de sällsynta, i Västerås är de överallt. Och det är skitskoj!

Just nu sitter jag hemma i Valbo – en mil utanför Gävle. Vi har fått ett par nya zoner här. När jag började turfa hade vi ingen. Kul att se förändringen, synd att man ska flytta. Lägenheten jag befinner mig i nu och dess innehåll börjar förändras och ser mer ut som en lagerbyggnad än en bostadslägenhet, med dessa flyttlådor och olika högar med saker som ska sorteras. Det är sista ‘touchen’ innan ett flyttlass går. Det är planerat till första maj. Ny hemmazon blir Threadzone. Upptagna trakter – Ser ut som att Westeras och squirrel bl.a. bor i trakterna. För att inte tala om alla som jobbar på finnslätten, och passerar området. En annan zon, i närheten av arbetet, som jag kommer slåss om är Roboticszone. Har ungefär 500 meter dit, dvs, en promenad på ca 10 minuter. Borde kunna klämmas in på fika/lunchrasterna.

Tills inflytt nära Threadzone är hemmazonen Herrzone på Gideonsberg. Är tillfälligt sambo, men det är egentligen för trångt. Vilket bådar gott för mycket ‘egentid’ på turfsadeln. Bra med ursäkter. Hittills har egentiden bestått av promenader. Jag har jobbat en vecka och då jag ej haft min cykel i stan har det blivit ca 10 mil promenadturf. Ca 13000 poäng har det inbringat. Okej, många av promenaderna har varit i andra syften, men det känns lika mycket i benen för det. Känns bra. Men längtan att få glida runt på Västerås cykelbanor är enorm. På söndag tar jag med mig cyklocrossen ‘hem’ till Västerås. Då blir det åka av. Synd att det inte är så länge kvar på omgången, men topp 20 i Västmanland hade varit kul. Får se om tiden finns… men, då jag inte har min speldator i Västerås, finnas hur mycket tid som helst.

Mycket nöje. Vi ses på Västeråskartan!

p.s.
Bilturf är fusk! Här har vi en mammannelie som drar iväg efter att ha blockat mig. Hon hade inte ens gps:en igång på väg till zonen. Det känns extra mycket som fot-turfare. Nåväl, det är en del av turf det med.

Mammannelie bilblockar

d.s

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>