Kategoriarkiv: Långdistans

Klart för start!

Allt nästan färdigpackat. Sadelväskan landade på 10kg prick, inkl. 2liter vatten. Övriga packningen kanske något kilo totalt.

Ska försöka komma iväg till 20:00 och sen köra tills jag tröttnar. Kommer nog sikta på att plocka köping, sedan hitta en mack där jag kan få kvällsmat och tips om tält och badplats. Äventyret kan börja :) .

image

image

image

Finlir

20130711_105715

 

Idag har jag jobbat hemifrån. Har mycket att läsa nu i förberedande syfte i jobbet, så jag passade på att sitta ute i trädgården. Men det kan lätt bli tradigt att bara läsa, och på lunchen bestämde jag mig för att pilla lite på cykeln. Min kedja har inte mått helt bra efter vintern och våren. Jag har inte haft någon snabblänk på kedjan, så det har varit klurigt att få den rengjord ordentligt.

Idag hade jag en liggandes, och bestämde mig för att installera. Jag tog bort en befintlig kedjelänk efter att ha delat kedjan med en kedjebrytare. Sedan fick kedjan bada i en plastburk full med tändvätska, följt av en avspolning med slangen och sedan insmörjning och avtorkning. Tändvätska är verkligen guld för kedjerengöring, då det dels löser upp skiten och lämnar efter sig en tunn fet hinna. Jämfört rengöringsmedel avfettar den alltså inte på samma vis, men skiten rinner av hur lätt som helst.

När kedjan redan var av så fick kassetten samma behandling. Den drogs av mha en kedjepiska och en kassettavdragare, båda från Biltema. Efter badet drog jag några varv med en trasa mellan kuggkransarna. Det var en hel del sand, gräs och annat som fastnat där.

Även hela bakväxelföraren fick bada i tändvätska. Har inte testat det förut, men det verkar hittills ha gått bra. Var noga med att eftersmörja med lite teflonspray. Efter att ha monterat ihop cykeln igen så gick den finfint, näst intill knäpptyst. Min Carradice-pakethållare låter dock när jag byter tyngdpunkt på sadeln, ett irriterande gnissel jag inte riktigt vet hur jag ska få bort. Hoppas att det försvinner med en väska som tynger ner den.

Bror kom också förbi idag med ett fäste till den styrväska jag använde mig av förra sommaren. Vred ner min extra uppsättning av bromshandtag och fick dit väskfästet utan större problem. Den ska få tjänstgöra under helgen har jag tänkt. Jag får se hur jag väljer att göra sedan när jag fått min aerobar, då båda antagligen inte kommer kunna vara monterade samtidigt.

 

Allt som allt resulterade i en cykel mer väl förberedd för en långresa än innan. Det är också svårt att inte uppskatta en fin ren cykel. Nästa projekt blir till att tejpa på lite ramskydd. Kablar från växlar och bromsar har skavt lite på ramen så att lacken försvunnit. Känns inte helt bra. Läste att många vaxar även sina cyklar för att lättare hålla rent. Det lät smart, får se om det blir till att putsa lite extra. Jag börjar få skumma blickar från grannarna då de ofta ser mig i trädgården med cykeln isärplockad. Idag frågade den ena om det var en ”dålig” cykel jag hade. Jag svarade att det nog var mekanikern som var dålig ;) . Men, jag vill pilla på det mesta och lära mig, så att jag har gjort allt någon gång innan jag behöver göra det ute på landsvägen!

472697_10150824326026326_574420705_o

Planeringen fortsätter

177843_10150889001686326_1701058545_o

Här är förra sommarens ”cockpit”. Ska bli intressant att se hur det ser ut denna gång. Behöver införskaffa mig en ny, gärna lite kompass också.

 

Turfsemester i år igen?

Hej igen!

Även denna gång har det gått en bra stund sedan senaste inlägg, och inte har det blivit överdrivet med turfande heller. Dock har jag en god anledning, jag krockade in i en bom i Mars och krossade överarmen, närmare bestämd ledkulan i axeln. Det ledde till en nästa tre månaders sjukskrivning, och en viss bom-paranoia.

531683_10151279580506326_558726988_n (1)

 

Nåja, det var då. Nu är nu.

Semestern börjar på fredag eftermiddag, och det har varit lite strul med planeringen av semestern. Två veckor har jag bestämt mig för. Är ju inte direkt utarbetad. Men, det ser ut att finnas utrymme för att utöka om det skulle kännas som att det behövs mer. En snabb analys av min status för Sweden Explorer, som är att ta minst en zon i varje region/län i Sverige, ger denna bild:

turfkarta2

 

Där rött är helt orörda regioner, och gula sådana jag tagit mig till med bil/tåg, och grönt är sådana jag cyklat till, från Gävle. Från och med nu kommer jag börja räkna utifrån Västerås.

Jag kan alltså välja att komplettera genom att ta mig norr eller söderut, och då jag har två veckor på mig så tror jag att det får bli en tur längsmed sydöstra kusten och upp mellan sjöarna.

Ett annat mål jag har är att plocka alla unika i Västmanland, genom att cykla till dom. Jag tänker mig att det borde gå att lösa på två separata helg/tvådagarsturer. Mullezonerna får nog bli dagsutflykter, och övriga inom närmre västeråsområdet borde klaras av innan sommarens slut. Totalt rör det sig om ca 140 zoner.

unik_vas

 

Förra sommaren var jag tungt lastad på min Nishiki Pro SLD, en s.k. Racerhybrid. Den har jag numera sålt till brorsan. Istället kör jag på min Merida, en Cyclocross utrustad med smala räcerhjul. Jag tror att packningen kommer ligga på runt totalt 5-6kg jämfört med förra årets 20-30kg. Det kommer få räcka med en 24 liters sadelväska och en ramväska på någon liter. Eventuellt att jag kan få med lite extra kläder genom en utökning av tempobåge och drybag, glatt inspirerad av denna jordenruntcyklist, Sean Connway.

320392_446188512093663_111973709_n

Hur det hela slutar återstår dock att se, men nog ska det bli till att få cykla lite. Just nu ligger Sverigekartorna utsträcka över hela vardagsrumsgolvet, och ruttplanering pågår :) .